Volledig scherm
Het voormalige terrein van firma Geert-Jan de Kok aan de Oude Trambaan in Esbeek. Het mechanisatiebedrijf verhuisde in 2005 naar bedrijventerrein de Mierbeek. © Google Street View

Plan voor 12 woningen op voormalige locatie De Kok in Esbeek

ESBEEK - Na vele jaren ligt er eindelijk een concreet plan voor het voormalige terrein van de firma Geert-Jan de Kok in Esbeek. Op de locatie tussen de Oude Trambaan, de Spaaneindsestraat en het Kerkpad moeten twaalf woningen komen, waaronder vijf starterswoningen en drie woningen voor senioren.

Volledig scherm
Een schets van het plan. © Adviesbureau Van Dun

De locatie midden in Esbeek wacht al sinds 2007 op een nieuwe bestemming. Destijds verhuisde mechanisatiebedrijf De Kok van de Oude Trambaan naar bedrijventerrein De Mierbeek. Sindsdien lag het terrein er verwaarloosd bij.

De Kok en de gemeente hebben nu eindelijk overeenstemming bereikt over een woningbouwplan. Het gaat om vijf aaneengesloten starterswoningen aan de kant van het Kerkpad, drie zorggeschikte, levensloopbestendige seniorenwoningen aan de kant van de Spaaneindsestraat en vier vrije sector woningen (op de hoek Spaaneindsestraat/Oude Trambaan twee-onder-één-kap, op de hoek Kerkpad/Spaaneindsestraat twee-onderéén-kap, geschakeld of vrijstaand).

Op de hoek van het Kerkpad en de Spaaneindsestraat staat overigens nog een woning. Deze wordt volgens het plan pas gesloopt wanneer de huidige bewoner er niet meer woont.

Om het woningbouwplan mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden herzien. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt sinds 20 juli ter inzage. Vanwege de zomerperiode ligt het plan zes weken ter inzage, twee weken langer dan normaal.

Volledig scherm
Het terrein gezien vanuit de Spaaneindsestraat in Esbeek. © Google Street View

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.