De politie doet onderzoek na een steekincident vorig jaar in het Wilhelminapark in Tilburg.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek na een steekincident vorig jaar in het Wilhelminapark in Tilburg. © Jack Brekelmans

Politie blijft langer fouilleren rond Wilhelminapark en Gasthuisring: ‘Bij iedere actie wapens gevonden’

TILBURG - De politie mag passanten in het Wilhelminapark en op de Gasthuisring ook komend half jaar zonder directe aanleiding fouilleren. Burgemeester Weterings vindt dat de risico's in het gebied daar groot genoeg voor zijn.

Hij wees het park en de straat september afgelopen jaar aan als zogeheten  veiligheidsrisicogebied voor een periode van een half jaar naar aanleiding van een aantal (steek)incidenten. Ook geldt er een alcoholverbod. De termijn loopt tot woensdag 18 maart van dit jaar. 

Reden om de maatregel met een half jaar - tot 18 september - te verlengen is dat er bij iedere fouilleeractie tot op heden voorwerpen zijn aangetroffen die als wapen kunnen dienen, zoals scharen, messen en vijlen.

Hij wil dat de politie met het lente- en zomerseizoen kan blijven optreden tegen wapenbezit. ,,Preventief fouilleren helpt daarbij.”

Het aantal (overlast)meldingen is afgenomen, aldus de burgemeester. ,,Maar dat ligt ook aan de koudere en nattere periode van afgelopen maanden. Vanuit het verleden weten we dat het aantal meldingen in het voorjaar gaat toenemen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.