Volledig scherm
Thinkstock stockpzc stockadr stock politie © StockPZC

Politie krijgt lift van burgers bij jacht op verdachte Tilburger (31) die op agent inreed

De Maastrichtse politie heeft zondagnacht hulp gekregen van burgers bij de jacht op een Tilburger die op een politiewagen was ingereden in Maastricht. Dat meldt De Limburger.

Een patrouille wilde kort na middernacht op de Sint Pieterskade in Maastricht een auto controleren in verband met een auto-inbraak die kort tevoren in de buurt was gepleegd. De man verzette zich echter hevig en probeerde ervandoor te gaan, waarbij hij inreed op een van de agenten. Die loste een waarschuwingsschot, waarna de man te voet op de vlucht sloeg. Niemand raakte gewond.

Buurtbewoners

Een andere patrouille was elders in de stad bezig met een buurtonderzoek, toen ze de melding kreeg van de voortvluchtige man. Hun dienstvoertuig stond echter zo’n tweehonderd meter verderop. Twee behulpzame buurtbewoners gaven de agenten daarop een lift naar de politieauto, zodat ze snel ter plekke konden gaan.

Daar konden dezelfde agenten, na een korte zoektocht, de verdachte arresteren. Deze man, een 31-jarige Tilburger, had zich in een tuin verstopt tussen een rij hortensia’s.

Onderzoek

De Sint Pieterskade, waar het waarschuwingsschot gelost werd, werd lange tijd afgezet voor onderzoek. Dat is nog niet afgerond, meldt de politie.

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.