Politie arresteert 51-jarige man op park Linberg in Molenschot bij drugsonderzoek

Update + VideoMOLENSCHOT -  In park Linberg in Molenschot is dinsdag bij een drugsonderzoek een 51-jarige man uit Hilversum opgepakt. De man was in beeld bij een ander rechercheonderzoek en verbleef in een chalet op het park.

Het hele park is bij een grote politieactie naar onder meer drugs tijdelijk afgesloten. Een politiehelikopter is ingezet. Het onderzoek richtte zich op een aantal specifieke chalets.

Volgens betrokkenen zou de politie met name op zoek zijn naar wietplantages. 

De inval is een actie van de politie in samenwerking met de gemeente Gilze en Rijen, waar Molenschot onder valt. 

Quote

Als ik iets vreemds zou zien, dan bel ik meteen. Daar moeten ze op vertrouwen. Ik zit er ook niet op te wachten dat er hier iets gebeurt.

Mark van den Berg, eigenaar Park Linberg

Volgens een medewerkster van het park kwam de politie rond 9.45 uur met tien man het park op. 

De eigenaar van het park, Mark van den Berg, noemde het dinsdag 'zuur' dat de politie een inval doet in zijn park. ,,Ik heb goed contact met de gemeente en de wijkagent. Als ik iets vreemds zou zien, dan bel ik meteen. Daar moeten ze op vertrouwen. Ik zit er ook niet op te wachten dat er hier iets gebeurt.'' 

Een politiewoordvoerder kan zich de reactie van Van den Berg voorstellen: ,,Maar wij kondigen acties nooit van tevoren aan.''

Volledig scherm
© Toby de Kort De Kort Media
  1. Voorkeur voor zelfbeheer van nieuw zwembad in Hilvarenbeek

    Voorkeur voor zelfbeheer van nieuw zwembad in Hilvaren­beek

    HILVARENBEEK - Een meerderheid van de gemeenteraad in Hilvarenbeek wil dat de nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop geëxploiteerd gaat worden door een daarvoor nog op te richten stichting. Dat bleek donderdag tijdens de commissie Ruimte. HOI Werkt en VVD zijn voor zo'n vorm van zelfbeheer, terwijl het CDA liever een commerciële exploitant ziet. Gemeenschapslijst was kritisch over zelfbeheer, maar sprak nog geen voorkeur uit.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.