De politieauto heeft schade opgelopen door de auto van de verdachte inbrekers in Tilburg te rammen.
Volledig scherm
De politieauto heeft schade opgelopen door de auto van de verdachte inbrekers in Tilburg te rammen. © @Teamverkeerzwb

Politie ramt auto van inbrekers in Haghorst na achtervolging vanuit Tilburg

UpdateTILBURG/HAGHORST - De politie heeft dinsdagnacht de auto van een stel inbrekers geramd in Haghorst. Dat gebeurde na een achtervolging vanuit Tilburg door meerdere eenheden. Twee verdachten, een 24-jarige man uit Oirschot en 27-jarige man uit Best, zijn daarbij aangehouden. 

Agenten kregen rond 03.00 uur een melding van een mogelijke inbraak bij een winkel aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg. Ze zien de auto, met gedoofde lichten, wegrijden richting de Hoevense Kanaaldijk. De auto krijgt een stopteken, maar reageert niet en gaat steeds harder rijden. Meerdere eenheden gaan er achteraan wanneer de auto over een fietspad en zandpad richting Haghorst scheurt. 

Een andere eenheden ziet de auto hun kant op komen, zet de sirenes en lichten aan en besluit om de auto te stoppen door met de eigen politiewagen dwars te liggen. De auto rijdt echter door tot een derde eenheid hem weer inzicht krijgt. 

Op de Opslag in Haghorst komt de auto stil te staan, de twee mannen stappen uit en rennen het weiland in. Een agent rent erachteraan en maant ze te stoppen. Uiteindelijk doen ze dat en ze worden ingerekend.

Of de verdachten iets buit hebben gemaakt, is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.