Volledig scherm
Het gat in de ruit van de bus. Toen de bus door reed naar station Tilburg viel er meer glas uit het venster. © Anniek Snoeijs/Toby de Kort

Politie tast nog in duister over 'beschieting' stadsbus in Tilburg

TILBURG - De politie in Tilburg weet nog niet waardoor een ruit van een stadsbus in Tilburg donderdagavond aan diggelen sprong. Hoewel busvervoerder Arriva er vanuit gaat dat de bus is beschoten, is dat volgens de politie nog allerminst zeker. 

,,Er zat inderdaad een klein gaatje in de ruit, maar we zijn nog aan het onderzoeken of er  geschoten is of dat er een andere oorzaak is", aldus een politiewoordvoerder. ,,In de regio Breda sprong onlangs ook een ruit in een bus kapot. Dat bleek uiteindelijk toch gewoon steenslag te zijn."

De ruit van de bus sprong donderdagavond kapot toen de bus over de Bosscheweg reed. Er raakte niemand gewond, maar een aantal passagiers was erg geschrokken. De chauffeur kon gewoon doorrijden naar het busstation op het centraal station.

Op 12 november werd in Tilburg ook al een gestolen stadsbus in brand gestoken. Volgens de politiewoordvoerder is er geen enkele aanleiding om te denken dat beide zaken met elkaar te maken hebben. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.