Volledig scherm
Het gat in de ruit van de bus. Toen de bus door reed naar station Tilburg viel er meer glas uit het venster. © Anniek Snoeijs/Toby de Kort

Politie tast nog in duister over 'beschieting' stadsbus in Tilburg

TILBURG - De politie in Tilburg weet nog niet waardoor een ruit van een stadsbus in Tilburg donderdagavond aan diggelen sprong. Hoewel busvervoerder Arriva er vanuit gaat dat de bus is beschoten, is dat volgens de politie nog allerminst zeker. 

,,Er zat inderdaad een klein gaatje in de ruit, maar we zijn nog aan het onderzoeken of er  geschoten is of dat er een andere oorzaak is", aldus een politiewoordvoerder. ,,In de regio Breda sprong onlangs ook een ruit in een bus kapot. Dat bleek uiteindelijk toch gewoon steenslag te zijn."

De ruit van de bus sprong donderdagavond kapot toen de bus over de Bosscheweg reed. Er raakte niemand gewond, maar een aantal passagiers was erg geschrokken. De chauffeur kon gewoon doorrijden naar het busstation op het centraal station.

Op 12 november werd in Tilburg ook al een gestolen stadsbus in brand gestoken. Volgens de politiewoordvoerder is er geen enkele aanleiding om te denken dat beide zaken met elkaar te maken hebben. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bestuurder van bij woningoverval in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’
    Update

    Bestuurder van bij woningover­val in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’

    TILBURG - De politie weet wie er achter het stuur zat van de auto die werd gestolen bij de woningoverval aan de Baden Powelllaan. Dat meldt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. De woning aan de Tilburgse straat werd in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij vluchtten in een voertuig, dat later zwaar beschadigd werd teruggevonden in Oisterwijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
946 stemmen