Volledig scherm
Poliitie tijdens preventieve fouilleringen in Tilburg. © Politieteam centrum Tilburg

Politie vindt tijdens eerste preventieve fouilleringen in Tilburg twee mogelijke steekwapens

TILBURG - Bij de eerste preventieve fouilleringen in Tilburg heeft de politie bij twee mensen een voorwerp ingenomen dat als steek -of prikwapen gebruikt kan worden. 

De fouilleringen vinden plaats na een reeks van gewelddadige incidenten. Zo werd er op 19 juli bij een arrestatie een mes gegooid naar een agent. Op 22 juli vond een steekpartij plaats bij het station. Op 2 augustus was er een steekpartij nabij de opvang van Traverse. Op 16 augustus werd bij een ruzie in het park tussen twee bij de politie ‘bekende alcoholisten’ geslagen met een hamer. Op 6 september vond in het Wilhelminapark een steekpartij plaats waarbij twee gewonden vielen. 

Na deze gebeurtenissen heeft de politie het komende halfjaar de bevoegdheid om rond de Gasthuisring en in het Wilhelminapark op voorhand te fouilleren. Donderdag gebeurde dit op verschillende tijdstippen bij zowel mensen als in voertuigen. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.