Volledig scherm
Blaakbewoners kregen bij het winkelcentrum in de Buurtent tips van de politie over hoe ze het inbrekers zo moeilijk mogelijk kunnen maken. © Hein Eikenaar/BD

Politie waarschuwt tegen inbraken in de Blaak en Goirle; 'maak kans op inbraak zo klein mogelijk'

TILBURG - Het stijgend aantal inbraken in zowel de Tilburgse wijk De Blaak als Goirle waren voor de politie reden om vrijdag preventie-acties te houden. 

Bewoners konden met hun vragen terecht bij de politiepost aan de Thomas van Diessenstraat  in Goirle en de Buurtent, die bij het winkelcentrum in De Blaak was opgezet. Met de komst van de donkere dagen is het van belang wat extra aandacht te vragen voor hetgeen bewoners zelf kunnen doen, zegt hoofdagent Jesper Lenderink, die de acties coördineerde. ,,Het gaat om preventie, wat kunnen mensen zelf doen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Daar krijgen ze tips voor."

Zo werd in buurten gecontroleerd en werden flyers uitgedeeld met eenvoudige tips. Een greep: draai de deur op slot, ook als je even weg bent. Laat de sleutel niet in het slot zitten. Zorg voor goede buitenverlichting en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. 

Tevens kregen belangstellenden boekjes 'Burgers in het blauw'. Die zijn zo opgesteld dat bewoners eenvoudig verdachte situaties kunnen melden door bijvoorbeeld kentekens en signalementen te noteren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.