Politie arresteert 51-jarige man op park Linberg in Molenschot bij drugsonderzoek

Update + VideoMOLENSCHOT -  In park Linberg in Molenschot is dinsdag bij een drugsonderzoek een 51-jarige man uit Hilversum opgepakt. De man was in beeld bij een ander rechercheonderzoek en verbleef in een chalet op het park.

Het hele park is bij een grote politieactie naar onder meer drugs tijdelijk afgesloten. Een politiehelikopter is ingezet. Het onderzoek richtte zich op een aantal specifieke chalets.

Volgens betrokkenen zou de politie met name op zoek zijn naar wietplantages. 

De inval is een actie van de politie in samenwerking met de gemeente Gilze en Rijen, waar Molenschot onder valt. 

Quote

Als ik iets vreemds zou zien, dan bel ik meteen. Daar moeten ze op vertrouwen. Ik zit er ook niet op te wachten dat er hier iets gebeurt.

Mark van den Berg, eigenaar Park Linberg

Volgens een medewerkster van het park kwam de politie rond 9.45 uur met tien man het park op. 

De eigenaar van het park, Mark van den Berg, noemde het dinsdag 'zuur' dat de politie een inval doet in zijn park. ,,Ik heb goed contact met de gemeente en de wijkagent. Als ik iets vreemds zou zien, dan bel ik meteen. Daar moeten ze op vertrouwen. Ik zit er ook niet op te wachten dat er hier iets gebeurt.'' 

Een politiewoordvoerder kan zich de reactie van Van den Berg voorstellen: ,,Maar wij kondigen acties nooit van tevoren aan.''

Volledig scherm
© Toby de Kort De Kort Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.