Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRicMedia

Politieagent ontslagen na voetbalrellen tussen NAC en Willem II: ‘Hij deed mee aan ordeverstoringen’

BREDA/TILBURG - Een politiemedewerker in opleiding wordt ontslagen vanwege zijn betrokkenheid bij de rellen rondom de voetbalderby tussen NAC en Willem II. Dat heeft de politieleiding dinsdag bekendgemaakt na maandenlang intern onderzoek. Een tweede medewerker van dezelfde eenheid krijgt een voorwaardelijk ontslag aangezegd.

De twee politiemedewerkers bevonden zich tijdens de rellen tussen de groep raddraaiers. Uit onderzoek is gebleken dat de medewerker in opleiding zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Volgens de politie heeft hij meegedaan aan de ordeverstoringen. Op wat voor een manier, is niet bekendgemaakt.

De andere medewerker wordt verdacht van ‘ernstig plichtsverzuim‘. Hij heeft geen strafbare feiten gepleegd, maar door zijn aanwezigheid heeft hij ‘de integriteit en betrouwbaarheid van de politie ernstig geschaad’. Een aparte afdeling stelt een disciplinair onderzoek in naar deze medewerker.

Wat gebeurde er?

Na afloop van de streekderby in Breda in oktober vorig jaar braken rellen uit. De mobiele eenheid en de bereden politie werden ingezet om vechtende supporters uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen.

De politie heeft dertig voetbalsupporters geïdentificeerd vanwege hun betrokkenheid hierbij. Het gaat om 23 mensen uit de achterban van NAC Breda en zeven fans uit de achterban van Willem II. De politie spoorde de verdachten op op basis van camera’s die in en rond het stadion hangen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (9%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (33%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (26%)
367 stemmen