Volledig scherm
Hulpdiensten bij het bureau in Tilburg. © Toby de Kort

Politiebureau in Tilburg tijdelijk gesloten vanwege gezondheidsklachten

TILBURG - Het politiebureau Groene Beemden aan de Brucknerlaan in Tilburg is tijdelijk gesloten. Woensdag kregen agenten daar last van hun luchtwegen. Daarop werd het bureau al ontruimd. Donderdagmiddag heeft de politieleiding besloten om uit voorzorg het pand tijdelijk te sluiten en om agenten op een andere locatie te laten werken. 

Dat laat de politie weten in een bericht op haar website. Donderdag bleek uit onderzoek in het pand, dat de luchtfilters van het bureau verontreinigd waren. ,,Omdat niet uit te sluiten is dat dit te maken heeft met de klachten van de agenten, wordt vrijdag nader onderzoek gedaan", laat de politie weten. 

Daarop werd besloten om het gebouw tijdelijk te sluiten. De agenten die normaal vanaf de Brucknerlaan zouden werken, werken nu tijdelijk in het bureau aan de Ringbaan Zuid.

Ontruiming

Woensdag werd het gebouw enige tijd ontruimd. Meerdere agenten hadden last van flinke hoestbuien. Ook hadden sommige aanwezigen last van hun ogen. Daarom werden de zo'n 25 aanwezigen naar buiten begeleid.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.