Volledig scherm
Dodelijk ongeluk op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. © De Kort Media / Toby de Kort

Poolse (19) al twee maanden niet aanspreekbaar: dodelijk ongeluk Tilburg nog een raadsel

TILBURG - De 19-jarige vrouw uit Polen die eind november een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg, is nog altijd niet aanspreekbaar voor de politie. Dat laat een woordvoerder aan het Brabants Dagblad weten. De toestand van de vrouw zou nog steeds zorgelijk zijn.

De wagen waarin de Poolse en drie landgenoten zaten raakte maandagochtend 26 november door een nog onbekende oorzaak van de weg, schoot over de middenberm en botste tegen een bestelbus. Een 29-jarige Pool overleefde de klap niet.

Het is nog niet duidelijk waardoor de 19-jarige vrouw op de verkeerde weghelft terechtkwam. De politie heeft nog niet met haar kunnen praten. De verdachte ligt nog in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar. Er kan daarom nog geen onderzoek worden gedaan naar eventueel alcoholgebruik.

Alcoholtest

De vrouw moet immers toestemming geven voor een alcoholtest of de officier van justitie moet het vorderen, maar daarvoor moet ze aanspreekbaar zijn. Het is voorlopig de vraag wanneer ze wel een verklaring kan geven.

De twee andere passagiers van de gecrashte auto, twee Polen van 27 en 28 jaar, werden na het ongeluk met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn inmiddels weer thuis. Ook de 43-jarige bestuurder uit de andere auto is begonnen met revalideren. Over de ernst van hun verwondingen doet de politie geen mededelingen.

Getuigen

Ondertussen hebben zich vier getuigen van het dodelijke ongeluk gemeld. Het is niet duidelijk wat zij verklaard hebben. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1309 stemmen