Volledig scherm
PREMIUM
Goirle plant een nieuwe wijk op wat nu nog akkerland is, ingeklemd in de 'oksel' tussen Rillaersebaan en Abcovenseweg. © Pix4Profs/Jan Stads

Primagaz weg, dan meer huizen in Bakertand Goirle

GOIRLE - Om Primagaz in Goirle te verplaatsen naar het noorden van Tilburg moet meer worden gebouwd in de nieuwe wijk Bacaertlant.

De nieuwe wijk Bacaertlant, aan de noordoost kant van Goirle, krijgt 45 tot 185 woningen extra. Dat is het gevolg van de hoge kosten voor verplaatsing van Primagaz en de wens van de gemeenteraad voor een stedelijke en luxe wijk met 34 procent huurwoningen en 30 procent sociale huur. B en W roepen de raad op zich snel uit te spreken anders zou het zomaar kunnen zijn dat Primagaz, leverancier van propaangas, blijft zitten waar het nu zit.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.