Vier bewoners bij een van de huizenblokken die deel zijn van de ‘proeftuin’: (vlnr) Anneke van Luijken, Mathieu Gardeniers, Herman Bruggeman en Manu Zantkuijl. 

BIJFOTO:
Volledig scherm
PREMIUM
Vier bewoners bij een van de huizenblokken die deel zijn van de ‘proeftuin’: (vlnr) Anneke van Luijken, Mathieu Gardeniers, Herman Bruggeman en Manu Zantkuijl. BIJFOTO: © Pix4Profs/Roos Pierson

‘Proefkonijnen’ voor aardgasvrije buurt in Tilburg, maar ze willen van dat gas niet af

TILBURG - Proefkonijnen hebben ze zich gevoeld. De eigenaren van 24 huizen in Tilburg-Noord bereidden zich anderhalf jaar lang voor op ‘aardgasvrij wonen’. Dat was nuttig en goed voor het buurtgevoel. Maar van het gas af? Dat gaat er toch nog niet van komen.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.