Op een deel van het terrein van de vroegere waterzuivering willen de initiatiefnemers onder meer horeca, een speeltuin en sportmedische activiteiten onderbrengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een deel van het terrein van de vroegere waterzuivering willen de initiatiefnemers onder meer horeca, een speeltuin en sportmedische activiteiten onderbrengen. © Beeld Werkt

Protest tegen horeca- en recreatieplan aan de oostkant van Tilburg: ‘Verkwansel Moerenburg niet’

TILBURG - ‘Veel te ingrijpend’, dat is het plan om op het voormalige waterzuiveringscomplex in Moerenburg een recreatieterrein met horeca aan te leggen volgens een groep omwonenden. ,,We willen Moerenburg behouden voor de rust, natuur en de stilte”, gaven ze dinsdagavond in een pleidooi aan de Tilburgse politiek mee. 

 1. Beekse Bergen slaat een nieuwe weg in: ‘Je kunt je hier een week lang fulltime vermaken’
  PREMIUM
  met video

  Beekse Bergen slaat een nieuwe weg in: ‘Je kunt je hier een week lang fulltime vermaken’

  HILVARENBEEK - Straks ga je niet meer naar Speelland, het Safaripark of een van de vakantieparken van de Beekse Bergen, je gaat naar Beekse Bergen. Punt. Dat klinkt heel logisch, maar dat is het niet. ,,Daar hebben we heel lang over nagedacht. Het brengt enorme investeringen met zich mee”, weet Leentje Lips, directeur van Beekse Bergen. De opening van het centrumgebouw Ganvie Village op het vakantiepark is gelijk de start voor deze nieuwe strategie.
 2. Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcampagne van start
  PREMIUM

  Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcam­pag­ne van start

  Het lijkt normaal: dat in Brabant 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven schoon drinkwater krijgen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Ons watersysteem is namelijk ‘uit balans’, meldt leverancier Brabant Water. Met een campagne die maandag van start is gegaan in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, legt het waterbedrijf een belangrijke taak voor het herstel bij de burger: bewuster en vooral mínder water verbruiken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.