Volledig scherm
Iguana Death Cult © Geen

Psycho Mind stapt in het gat van Incubate

TILBURG - Festival Incubate stopte in het tweede en derde weekeinde van september de zalen in Tilburg ramvol met bandjes. Maar Incubate is niet meer, dus valt er een gat. Psycho Mind, nieuw festival voor garage- en psychedelische rock, stapt erin. 

Begin september speelden tijdens Incubate minstens honderd bandjes op allerlei plaatsen in de stad. Maar gelegenheden als Cul de Sac, 013 en V39 hadden nu lege plekken in de agenda. Dat was Bono van den Hork (26), bandjesboeker van Cul de Sac, ook opgevallen. In samenwerking met 013 en V139 zette hij het Psycho Mind op, een festival voor surf, psychedelische en garagerock. Niet om Incubate via een omweg nieuw leven in te blazen. ,,Incubate was veel breder van opzet. Dit is specifieker. Dit zijn bandjes met muziek waar ik van hou. Voor mij gaat het er meer om een beeld te geven van garage- en psychorock in Nederland en België.”

Voorlopig gebruikt het festival drie locaties: de kleine zaal van 013 (capaciteit 750) en Cul de Sac en V139 waar hooguit 200 man in terecht kunnen. De voorverkoop verloopt goed. De weekendtickets voor bijna 30 euro zijn bijna uitverkocht, zegt Van den Hork. Er zijn optredens van o.a Iguana Death Cult, Tilburgs trots Fake Billy & The False Prophets, Indian Askin en Birth of Joy. 

Psycho Mind, vrijdag 15/11 Cul de Sac, zaterdag 16-11, Cul de Sac, 013 en V139.

https://www.psychomindfestival.nl/ 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.