Pubers laten zich lastig begrenzen en hebben soms opzichtig 'schijt aan corona'.
Volledig scherm
PREMIUM
Pubers laten zich lastig begrenzen en hebben soms opzichtig 'schijt aan corona'. © Roel Dijkstra

Pubers hebben ‘schijt aan corona’ en lopen weg, crisisteam regio Tilburg is er druk mee

TILBURG - Drukker, maar ook anders: het Crisis Interventie Team voor de regio Hart van Brabant heeft geregeld de handen vol door de coronacrisis. Over weglopende pubers en een verwarde vrouw die in wanhoop haar hamster levend door het toilet spoelde. 

Met  crisissen is het per definitie hollen of stilstaan: soms is er niets te doen, soms zou je 16 uur nodig hebben voor alles wat zich in je dienst van acht uur voordoet. ,,Dat is nu ook het geval, maar door corona hebben we gemiddeld een kwart tot eenderde meer meldingen”, zegt Maudy Wetzel, coördinator van het Crisis Interventie Team. Dit CIT is 24/7 bereikbaar voor crisissituaties in de psychosociale sfeer. 

  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.