Volledig scherm
J. Bernardt, bekend van de Belgische groep Balthazar en één van headliners tijdens Bands in a Barn 2018. © Bands in a Barn

Publiek en artiesten worden één tijdens tweede editie Bands in a Barn in Diessen

DIESSEN - Groepsaccommodatie De Nieuwe Erf in Diessen vormt zaterdag en zondag het decor van de tweede editie van het intieme muziekfestival Bands in a Barn. In totaal treden er 19 bands op in de voormalige boerenschuur, die enkele jaren geleden verbouwd werd tot een sfeervolle activiteitenruimte. De organisatie hoopt zo'n 300 bezoekers te trekken.

Volgens Teun van Knegsel, samen met Vita Naessens de organisator van het festival, was de eerste editie van Bands in a Barn een leerzame ervaring. ,,Vita en ik komen allebei niet uit de festival- of muziekbusiness. Rekening houden met de wensen van de bands, het aantrekken van bezoekers, dat hadden we allemaal nog nooit gedaan. Regelmatig zeiden we tegen elkaar, 'oh, hoort dit er ook bij?'. 

Quote

Ons doel was om een persoonlij­ke sfeer te creëren, waar artiesten en bezoekers door elkaar heen lopen

Teun van Knegsel, organisator

Qua organisatie is er dit jaar dus wel het één en ander veranderd, maar de formule van het festival blijft pal overeind staan. ,,Ons doel was om een persoonlijke sfeer te creëren, waar artiesten en bezoekers door elkaar heen lopen. Dat was vorig jaar goed gelukt", aldus Van Knegsel.

Waar de meeste kleinere dorpsfestivals veelal feest- of dancemuziek bieden, kiest Bands in a Barn nadrukkelijk voor een ander soort programma. ,,Wij willen onze bezoekers kennis laten maken met opkomende bandjes en artiesten uit de indie- en alternatieve hoek. We zoeken bands die bij de intieme sfeer en publiek van het festival passen. Vooral Vita is goed op de hoogte van nieuwe bands."

Zaterdag staan onder meer Son Mieux, Lion Sphere (DL)  en regionale helden Fake Billy & The False Prophets op het podium. Zondag zijn onder meer Evil Empire Orchestra (BE), J. Bernardt (BE), NOWA en Kongsi te zien. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen