Volledig scherm
Draaiend Huis ook in souvenirvorm? © DHAPS

PvdA: maak souvenirtje van Draaiend Huis

TILBURG - Maak van het Draaiend Huis een souvenir, en bekostig het onderhoud met de opbrengst van de verkoop. Dat idee wil de PvdA-fractie laten onderzoeken.

Het Draaiend Huis op de Hasseltrotonde is zo spraakmakend en wordt internationaal als kunstwerk geroemd, dat de stad er best een souvenir van kan laten maken. De PvdA denkt daarbij aan een mini-huisje in de vorm van een puntenslijper. 

,,Als het dan bij de VVV en op andere plaatsen in de stad verkocht wordt tegen een redelijk bedrag, kan de gemeente daarvan jaarlijks onderhoud laten uitvoeren. Zo betaalt het huis zichzelf terug”, stelt de fractie. 

Het idee komt uit de koker van voormalig raadslid en kunstenares Tine van de Weyer. Ontwerper van het Draaiend Huis, John Körmeling, vindt het volgens haar een goed idee. ,,Maar er moeten nog zaken geregeld worden rond het beeldrecht.” 

Nieuw idee laten zegevieren

De kunstenares erkent dat een puntenslijper in de digitale wereld een wat achterhaald idee lijkt.: wie slijpt er in deze digitale tijd nou nog een punt aan een potlood? Toch kan het een dierbare herinnering aan Tilburg zijn. Van de Weyer: “Het is een symbool om dóór te tekenen, te allen tijde een nieuw idee te laten zegevieren.” 

De Tilburgse raad stemde vorige week in meerderheid in met een nieuwe reparatie van het huis. Dat staat wl weer een aantal weken stil. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.