Volledig scherm
Het logo van de Tilburgse Kermis 2018. © Gemeente Tilburg

PvdA-vragen: Wie is verantwoordelijk voor cancelen LunaLunaLuna in Tilburg?

TILBURG - Is de gemeente Tilburg op de een of andere manier verantwoordelijk voor het afblazen van theaterkermis LunaLunaLuna? Dat vraagt de PvdA aan kermiswethouder Erik de Ridder (CDA). 

Vrijdag werd bekend dat de nieuwe attractie niet door kan gaan tijdens de Tilburgse kermis die vrijdag van start gaat. De Ridder kon daar toen niet op reageren, op Facebook laat hij weten dat hij het 'heel jammer' dat het niet door kan gaan. Een magere reactie, vindt vervolgens Hans van Vugt uit Tilburg. 

,,Er is heel hard door heel veel mensen aan gewerkt, ook aan het door laten gaan van dit nieuwe initiatief. Dat geldt voor de hele kermis die ieder jaar een ongekende inspanning vraagt. Ik ben daar trots op. Er is niks mager aan mijn 'echt jammer'; het is oprecht en eerlijk. Ik baal er gruwelijk van maar we moeten door met de kermis en zorgen dat het toch een fantastische editie wordt. Daar richt ik de energie dus op", aldus De Ridder. 

De theaterkermis LunaLunaLuna zou draaien om kunstinstallaties. Volgens de organisatie, de Tilburgse stichting Kultoer, zijn die normaal gesproken zonder enige problemen te zien op vele evenementen in binnen- en buitenland.

Probleem is dat Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) de kermis als 'speelterrein' ziet. Dat maakt de regels strenger en een keuringstraject noodzakelijk. Dat is ingewikkeld en kostbaar, aldus Kultoer. De stichting kwam daar te laat achter en ziet daar nu geen mogelijkheid meer voor.  

Schade

Bea Mieris van de PvdA vraagt zich af waarom de organisatie te laat op de hoogte is gesteld van de rol van de NVWA. Ook wil Mieris weten of het college van B en W bereid is om met de Kultoer in gesprek te gaan over het  beperken van de financiële schade. Kultoer heeft zelf al de hoop uitgesproken dat LunaLunaLuna op een ander moment te zien is in Tilburg. De PvdA wil weten of de gemeente Tilburg daar mede voor kan zorgen. 

De vragen worden maandag gesteld tijdens het vragenhalfuurtje van het college van B en W. 

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.