Isolatiekamer op het ETZ ziekenhuis (Coronavirus), uitrusting verplegend personeel
Volledig scherm
PREMIUM
Isolatiekamer op het ETZ ziekenhuis (Coronavirus), uitrusting verplegend personeel © Hein Eikenaar/BD

Quarantaineruimtes in ziekenhuizen gereed voor corona-patiënt; ze worden regelmatig gebruikt

TILBURG/DEN BOSCH - Ziekenhuizen bereiden zich voor op het coronavirus. Worden de isolatiekamers gereed gemaakt? Nee, die zijn al klaar zegt arts-microbioloog en viroloog Jean-Luc Murk: ,,Isolatie van patiënten is aan de orde van de dag.” Bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg zitten dagelijks gemiddeld twintig tot dertig patiënten in quarantaine.

Oh, en waarvoor zitten die dan in isolatie?
Denk aan tuberculose, noro en MRSA, in de volksmond ook wel bekend als het ‘ziekenhuisvirus’. En straks komen daar misschien dus de corona-patiënten bij. Het ene virus is besmettelijker als het andere. Soms betreft het mazelen. Murk: ,,Dat is echt heel besmettelijk. Als er iemand met mazelen hier door de ziekenhuisgang loopt en jij bent niet ingeënt, dan kun je tot twee uur daarna besmet raken door alleen maar door diezelfde gang te lopen.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.