Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op twee rijstroken van de Spoorlaan, kort voor Kerstmis. © Julian Zieleman

Raad en ondernemers schrikken: Spoorlaan Tilburg nog anderhalf jaar deels dicht

TILBURG - Het viel de ondernemers in de binnenstad en raadsleden rauw op het dak: een rijstrook van de Spoorlaan is door werkzaamheden de komende 1,5 jaar praktisch onbruikbaar. ONS Tilburg wil een spoeddebat.

Dat het werk aan de Spoorlaan nog even nodig heeft, is geen verrassing. Toch voelden de ondernemers in de binnenstad zich overvallen door de mededeling van wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone), pal voor de feestdagen: de zuidelijke rijstrook is vanaf 7 januari liefst anderhalf jaar praktisch onbruikbaar.

  1. Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    TILBURG - Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De 16-jarige jongen kon uiteindelijk door de brandweer van het dak worden gered, maar zijn moeder kreeg onmiddellijk flashbacks naar een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik zo jong was als mijn zoon. In paniek stopte ik niet met schreeuwen tot hij het zou horen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.