Volledig scherm
De gemeenteraad van Hilvarenbeek. © BD

Raad Hilvarenbeek stemt in met raadsbreed programma-akkoord, 'Uitstekend de balans gevonden'

HILVARENBEEK - Met dankwoorden, schouderklopjes en lofuitingen over en weer hebben de vijf fracties in de gemeenteraad van Hilvarenbeek donderdag ingestemd met het nieuwe raadsbrede programma voor 2018 - 2022. Voor het eerst liet ook burgemeester Ryan Palmen zich uit over het akkoord.

'Samen komen we verder', zo luidt de titel van het nieuwe programma-akkoord dat werd opgesteld door HOI Werkt, VVD, CDA en Gemeenschapslijst. Zij spraken zich zoals verwacht dan ook uit voor het programma. Ook Groep Bloemsma, de fractie die zich van Gemeenschapslijst afsplitste kort nadat het akkoord klaar was, gaf aan in het programma 'een goede basis' te zien voor een prettige samenwerking.

Burgemeester Palmen gaf de fracties complimenten over de wijze waarop zij gezamenlijk tot het akkoord zijn gekomen. Over de inhoud zei hij dat de fracties er uitstekend in geslaagd zijn een goede balans te vinden. Ook was Palmen blij dat de fracties geluisterd hebben naar zijn aanbeveling om ook bijzondere aandacht te besteden aan financiën, privacy en de ondermijnende criminaliteit.

Ruud Severijns, de oud-burgemeester van Oirschot die tijdens de bijeenkomsten over de raadsbrede samenwerking optrad als gespreksleider, werd nog even in het zonnetje gezet voor zijn bijdrage.

Volledig scherm
Oud-burgemeester van Oirschot Ruud Severijns werd door de raad bedankt voor zijn rol als gespreksleider tijdens de formatie van het akkoord. © BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.