Volledig scherm
De vier fracties in gesprek onder leiding van Ruud Severijns (rechts). © Beeld Werkt

Raadsbrede coalitie Hilvarenbeek kan dinsdag al een feit zijn

HILVARENBEEK - De vier politieke partijen in Hilvarenbeek zijn dicht bij een overeenstemming over een raadsbrede samenwerking. HOI Werkt, Gemeenschapslijst, VVD en CDA hebben een voorlopig akkoord bereikt over een raadsprogramma en een selectieprocedure voor de nieuwe wethouders. Dinsdag komen de vier partijen weer samen om een definitief besluit te nemen over het akkoord.

Het proces om tot een raadsbrede samenwerking te komen is daarmee veel sneller verlopen dan verwacht. Volgens de oorspronkelijke planning zou er pas medio mei een definitief besluit komen. Na een stroeve start van de besprekingen, leek die tijdsplanning aan de krappe kant, maar de afgelopen week bleken de partijen elkaar steeds beter te kunnen vinden. De bijeenkomst van de werkgroepen die maandagavond stond gepland, bleek zelfs niet meer nodig en is afgelast.

De raadsbrede samenwerking is een initiatief van HOI Werkt, de grote winnaar van de verkiezingen in Hilvarenbeek. De partij pleitte voor een 'nieuwe politiek', zonder coalitie of oppositie. Wethouders moeten voortaan solliciteren en worden niet op basis van partijkleur, maar op basis van competentie gekozen. 

Als de vier partijen dinsdag definitief instemmen met het concept-akkoord, dan begint daarna meteen de selectieprocedure voor de wethouders. De bijeenkomst dinsdag is in het Schuttershof in Esbeek en begint om 20.00 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discutabele therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld
  PREMIUM
  Nakaarten

  Discutabe­le therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld

  TILBURG - ,,Je kunt misschien nog beter leukemie hebben‘’, verzucht Willeke Kafoe. Haar stamcelbehandeling tegen de slopende ziekte MS was een dure en zware weg. Maar de 33-jarige Tilburgse loopt weer en speelt volop met haar vierjarige dochtertje Indy. Het ‘wonder’ van de therapie in Moskou, die ze kon betalen dankzij de hulp van heel veel Tilburgers. En één in het bijzonder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

 • Ja (75%)
 • Nee (25%)
1216 stemmen

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
408 stemmen