Volledig scherm
De vier fracties in gesprek onder leiding van Ruud Severijns (rechts). © Beeld Werkt

Raadsbrede coalitie Hilvarenbeek kan dinsdag al een feit zijn

HILVARENBEEK - De vier politieke partijen in Hilvarenbeek zijn dicht bij een overeenstemming over een raadsbrede samenwerking. HOI Werkt, Gemeenschapslijst, VVD en CDA hebben een voorlopig akkoord bereikt over een raadsprogramma en een selectieprocedure voor de nieuwe wethouders. Dinsdag komen de vier partijen weer samen om een definitief besluit te nemen over het akkoord.

Het proces om tot een raadsbrede samenwerking te komen is daarmee veel sneller verlopen dan verwacht. Volgens de oorspronkelijke planning zou er pas medio mei een definitief besluit komen. Na een stroeve start van de besprekingen, leek die tijdsplanning aan de krappe kant, maar de afgelopen week bleken de partijen elkaar steeds beter te kunnen vinden. De bijeenkomst van de werkgroepen die maandagavond stond gepland, bleek zelfs niet meer nodig en is afgelast.

De raadsbrede samenwerking is een initiatief van HOI Werkt, de grote winnaar van de verkiezingen in Hilvarenbeek. De partij pleitte voor een 'nieuwe politiek', zonder coalitie of oppositie. Wethouders moeten voortaan solliciteren en worden niet op basis van partijkleur, maar op basis van competentie gekozen. 

Als de vier partijen dinsdag definitief instemmen met het concept-akkoord, dan begint daarna meteen de selectieprocedure voor de wethouders. De bijeenkomst dinsdag is in het Schuttershof in Esbeek en begint om 20.00 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.