Karaf voor Tilburg water, door het CDA aangeboden aan wethouder Oscar Dusschooten
Volledig scherm
Karaf voor Tilburg water, door het CDA aangeboden aan wethouder Oscar Dusschooten © Ton Gimbrère

Raadslid: ban peperduur water uit stadhuis Tilburg

TILBURG - Enig idee van de prijs van water? Uit de Tilburgse kraan is het liefst 1558 keer goedkoper dan uit een fles Spa Blauw op het stadskantoor.  CDA-raadslid Ton Gimbrère heeft het berekend. 

Zijn pleidooi: ban dat dure flessenwater uit de Tilburgse stadskantoren. Serveer alleen nog Tilburgs water, dat is niet voor niets uitgeroepen tot 's lands  lekkerste. ,,Goedkoop en ook nog duurzaam.” 

Want de CO2-uitstoot van bronwater is ook nog eens 300 tot 500 keer zo groot als die van kraanwater. De productie van zo'n liter in plastic flesje vergt drie liter water en een kwart liter olie. Aldus nog steeds de CDA’er.  Om zijn pleidooi het kracht bij te zetten, overhandigde hij wethouder Oscar Dusschooten (VVD) maandagavond een speciale karaf met de Tilburgse T. 

Flessen zoveel mogelijk hervuld

Volgens Dusschooten echter valt het ook wel weer mee met dat importwater in de stadskantoren. Bij vergaderingen staan karaffen met gekoeld en gefilterd Tilburgs water, de Spa-flessen voor fractievergaderingen worden zoveel mogelijk hervuld. Alleen als dopjes in het vuur van het debat worden kapotgeknepen.

Gimbrère nam er nog geen genoegen mee. ,,Externe cateraars bieden wel degelijk flessenwater, Tilburgs water kan ook in beugelflessen worden aangeboden.” Dusschooten beloofde te kijken of water uit plastic verder kan worden teruggedrongen. GroenLinks-raadslid Dwayne Heuvelmans drong erop aan ook het aantal openbare watertappunten in de stad uit te breiden. Scholen kunnen daarvoor een beroep doen op nieuwe rijkssubsidie.     

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.