Volledig scherm
De Niet Thuis Huizen. © Sander van Bussel

Raadslid D66: “Geef kunstwerk ‘De Niet Thuis Huizen’ een tweede leven”

TILBURG  - Kunstwerk De Niet Thuis Huizen, twee houten huisjes met rubberen laarzen eronder, in de Spoorzone, staat te verloederen constateert raadslid  Bas Verberk (D66). Hij roept B en W op het werk in oorspronkelijke staat terug te brengen. 

De twee houten huisjes zijn in 2011 gemaakt door Sander van Bussel, lid van kunstenaarscollectief Tilburg CowBoys. Ze stonden op de pier bij de Piushaven. Als passanten op een van de bellen naast de deur drukten hoorden ze een verhaal van een buurtbewoner. Het was de opzet dat deze huisjes een jaar zouden blijven staan. Dat liep uit.  In 2014 zijn De Niet Thuis Huizen verhuisd naar de Brokxlaan. 

Afbreuk

Tijdens de verbouwing van de LocHal stonden ze achter een hek. Het hout van de huisjes in verweerd, de oranje kleur is verdwenen en het mechaniek is verstoord waardoor verhalen niet meer zijn te horen. Raadslid Verberk stelt voor de verhalen te vernieuwen en ervaringen van omwonenden toe te voegen. Hij is van mening dat de huisjes in de huidige staat afbreuk doen aan de uitstraling van de Spoorzone. 

Sander van Bussel is enthousiast over dat plan. ,,We kunnen de huisjes afbreken en het materiaal recyclen, maar opknappen heeft natuurlijk mijn voorkeur.” 

Rode Kruis

Verberk heeft B en W ook vragen gesteld over het leegstaande gebouw van het Rode Kruis aan de Leonard van Vegelstraat. Hij stelt voor het pand tijdelijk te gebruiken voor ateliers en oefenruimten voor kunstenaars en kantoren voor creatieve organisaties. 

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1212 stemmen