Vergadering gemeenteraad Loon op Zand.
Volledig scherm
Vergadering gemeenteraad Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Raadsvergadering Loon op Zand weer uitgesteld, kunstgrepen nodig door corona

KAATSHEUVEL - Een normale vergadering zit er ook donderdag 9 april niet in voor de gemeenteraad van Loon op Zand. Vanwege de coronamaatregelen wordt het een korte, formele bijeenkomst in de raadzaal in Het Klavier in Kaatsheuvel. 

Aan de raadsleden is verzocht om niet te komen en ook het publiek is bij uitzondering niet welkom. Aan het begin van de vergadering zal burgemeester Hanne van Aart dan vaststellen dat er onvoldoende raadsleden aanwezig zijn. 

Nieuwe vergadering dinsdag 14 april

De vergadering wordt meteen opnieuw uitgeschreven voor dinsdag 14 april om 19.30 uur. Dan kunnen rechtsgeldig besluiten worden genomen zonder dat alle raadsleden aanwezig hoeven te zijn. 

Alleen maar Akkoordstukken

Tijdens deze bijzondere vergadering zijn alleen voorstellen geagendeerd die zijn aangemerkt als ‘Akkoordstuk’, wat betekent dat de raadsleden hierover geen debat meer wensen. Met een hamerslag van de voorzitter zijn ze dan aangenomen.

Bespreekstukken in vergadering mei

De zogenoemde ‘Bespreekstukken’ worden doorgeschoven naar de raadsvergadering van mei. Daar zullen de fracties debatteren over deze collegevoorstellen. 

Raad 19 maart ook al uitgesteld

Door de coronacrisis werd de Loonse raad van 19 maart uitgesteld tot 9 april. Nu dat ook niet kan, hebben de fractievoorzitters in het presidium voor deze noodgreep gekozen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.