Volledig scherm
Tak verbindt twee bomen, curiosum in de bossen bij Esbeek © Tom Tacken

Rara hoe kan dat, tak groeit van de ene naar de andere boom: curiosum te Esbeek

ESBEEK - Biologen, meer bepaald dendrologen, zullen er wel een verklaring voor hebben. Iets met symbiose misschien? Curieus is het hoe dan ook: in de Esbeekse bossen, achter de Oranjebond, hebben twee bomen elkaar gevonden. Een tak groeit van de ene naar de andere.

Gaat het om een spontaan natuurfenomeen of is de mensenhand in het geding? In de fruitbomenteelt is het enten op de stam van een andere boom een beproefde methode. 

Natuurkenner Frans Kapteijns houdt het erop dat de linkse boom een tak de wereld heeft ingestuurd om zodoende meer bladoppervlakte te verkrijgen. ,,Bomen staan nauw ingesloten, dus is het vechten om de zonnestralen. Helaas voor de boom stond die andere te dichtbij en is de tak er plat tegenaan gegroeid. Kan me overigens niet voorstellen dat het veel resultaat opgeleverd heeft, gezien de armoedigheid van beide bomen.”

Een andere verklaring voor deze takkenkwestie? Mail: redactie.tilburg@bd.nl

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.