Cove Park in Schotland
Volledig scherm
Cove Park in Schotland © Cove Park

Reactie op Brexit: SEA Foundation Tilburg betrokken bij samenwerking met Schotse kunstenaars

TILBURG - Kunstinitiatief SEA Foundation uit Tilburg is partner in een nieuw Europees project dat  artistieke uitwisselingen binnen EU-landen gaat stimuleren. Het project speelt daarmee in op de naderende Brexit. Acht organisatie uit acht Europese landen zijn bij de uitwisseling betrokken. Deze samenwerking is gebaseerd op de overtuiging dat het voor kunstenaars essentieel is om internationaal te werken. 

British Council Scotland en Creative Scotland stellen ruim 138.000 pond ter beschikking om de samenwerking  tussen culturele organisaties in Schotland en andere Europese landen te bevorderen. Ze richten zich op een breed terrein, naast beeldende kunst, ook film, literatuur en dans.

In de buurt van Glasgow

Cove Park, de trekker van het Europese project, wil een gedeelte van het geld gebruiken om een programma voor residenties te ontwikkelen. SEA Foundation, gevestigd aan de Tivolistraat in Tilburg, is gevraagd om partner te worden. Cove Park is een plek voor residencies in Argyll, in de buurt van Glasgow

De eerste uitwisselingen tussen het Schotse Cove Park en SEA Foundation is in de tweede helft van 2019. SEA Foundation ontvangt door Cove Park geselecteerde Schotse kunstenaars en biedt ze residenties. Het Tilburgse kunstinitiatief selecteert op zijn beurt Nederlandse kunstenaars voor een residentie bij Cove Park in Schotland.

SEA Foundation is een onafhankelijk en interdisciplinair huis voor hedendaagse kunst in Tilburg. Er zijn twee residentie studio’s en  enkele expositieruimtes. SEA Foundation bestaat sinds 2011.

De partners

Partners in de samenwerking zijn: Ultima Vez (België),  Helsinki International Artist Programme and MUU Galleria (Finland), Cité internationale des arts (Frankrijk), Literarisches Colloquium Berlin (Duisland), Dance Ireland (Ierland), Nordic Artists Centre Dale (Noorwegen), SEA Foundation (Nederland) en The Swedish Film InstituteK (Zweden.)

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.