Volledig scherm
De bakkerij is al helemaal gesloopt. © Piet Mallens

Rechter fluit plan bakkerij Riel terug: te weinig zonlicht voor omwonenden

RIEL -  De rechtbank in Den Bosch heeft een streep gezet door het plan voor een gerenoveerde bakkerij van Van der Bruggen met daarop twee nieuwe appartementen aan de Kerkstraat in Riel. Omwonenden gingen met succes in bezwaar tegen de door het college van B en W van Goirle verleende omgevingsvergunning voor het bouwplan. 

Omwonenden voerden onder meer aan dat ze verkeers- en parkeeroverlast vrezen. Foutparkeerders op de stoep van de bakkerij zouden momenteel al voor onveilige situaties zorgen. Ook stellen ze dat doordat de nieuwbouw een stuk hoger uitkomt (9,5 meter ten opzichte van 7,75 meter in de huidige situatie), een stuk minder zonlicht zullen ervaren. De gemeente Goirle zou geen onderzoek hebben gedaan naar de verkeer- en parkeeroverlast en geen bezonningsstudie hebben gemaakt. 

Het college van B en W geeft aan dat door de draairichting van de zon weinig tot geen schaduwwerking optreedt.  Ook zouden er genoeg parkeermogelijkheden zijn voor het pand, op het Dorpsplein en de Meijerij. 

De rechtbank stelt nu dat het besluit om de vergunning te verlenen geen goede ruimtelijke onderbouwing bevat, met name met betrekking tot het verminderde zonlicht. Het college moet nu een nieuw besluit nemen over het bouwplan. 

Volledig scherm
De bakkerij is al helemaal gesloopt. © Piet Mallens

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.