Reclamestunt: ‘lelijke’ Katterug in het holst van de nacht met bloembakken versierd

VIDEOWoe 22 mei: En dan hangen er ‘opeens’ 900 gevulde bloembakken aan de Katterug, de zijde van het Stadhuisplein. Plantenbakkenverkoper Elho hing ze in het holst van de nacht op. Als reclamestunt. 

Volledig scherm
De Katterug werd dinsdagnacht met 900 bloembakken versierd. © Beeld Werkt

Eerder dit jaar werd de Katterug door Omroep Brabant uitgeroepen tot lelijkste plek van Brabant. ‘Met deze verrassingsactie willen we daar verandering in brengen’, laat Elho in een brief aan de bewoners weten. 

,,Eindelijk groen in de binnenstad”, merkt Katterug-winkelier Marcel Kattestaart op.

Al kan niet iedere bewoner er om lachen. ‘Wonen op de Katterug is al niet prettig met elke dag om 6.45 uur het lawaai van de bouwvakkers op het stadskantoor. Maar nu vonden ze het ook leuk om om 4 uur plantenbakken te gaan ophangen. Je verzint het niet....’, meldt een bewoner via Twitter. 

En Katterug-bewoner Thomas van Groningen zit nog met een paar vragen: ,,Wie gaat dit snoeien en onderhouden? Want het is een klimopachtig plantje, hoe gaat dat groeien straks? En waarom dit nou in het geheim en ‘s nachts moest - dat ontgaat me een beetje.” 

Wie meer wil lezen over de Katterug zelf, kan hier terecht. Dat is een link naar een Katterug-drieluik over het verleden, heden en de toekomst. Want over een véél groenere Katterug werd eerder al gedroomd. Zie de photoshop hieronder: 

Volledig scherm
De Katterug in het groen, plan uit het verleden. © © Ingmar Bisschop, De Spoorlozen
Volledig scherm
De Katterug voor de actie. © Beeld Werkt

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.