Volledig scherm
Redhead Days Breda 2018. © Pix4Profs/René Schotanus

Redhead Days, evenement voor roodharigen, kiest voor Tilburg vanwege gemoedelijkheid en de vele kroegen

UPDATETILBURG - Redhead Days festival verhuist definitief van Breda naar Tilburg. Op 23, 24 en 25 augustus zal de Tilburgse binnenstad rood kleuren met roodharigen. Het evenement begon in 2005 in Asten en verkaste later naar Breda.

De organisatie van Global Redhead Days zocht een andere stad en ging in gesprek met zeker tien Nederlandse steden als Leeuwarden, Dordrecht en Eindhoven. Ook Tilburg stond op het lijstje nadat Marc Meeuwis van City Marketing zelf contact had gezocht met Redhead Days. De organisatie koos voor de Brabantse gezelligheid van Tilburg, alsmede de vele cafés in de binnenstad. Bovendien wonen enkelen organisatoren van het evenement in Tilburg.

Organisatie hoopt op initiatieven cafés

Het Brabants Dagblad meldde eerder dat Global Redhead Days lonkte naar Tilburg, maar de organisatie wilde eerst een gesprek met Breda afwachten voordat tot een verhuizing zou worden besloten. De gemeente Tilburg had eerder al een bedrag van 25.000 euro gereserveerd voor Redhead Days.

Organisator Bart Rouwenhorst rekent erop dat het evenement 40.000 bezoekers gaat trekken. Dat zijn 3.000 tot 5.000 mensen met rood haar uit verschillende landen. Die brengen ook familie mee. Bovendien zal Redhead Days ook veel Tilburgers naar de binnenstad halen, zo is zijn verwachting. Dat baseert hij op zijn ervaringen in Breda.

Stadscamping

In de binnenstad van Tilburg zijn in augustus evenementen als foto-shoots en podia met muziekoptredens. Rouwenhorst hoopt dat cafés en culturele instellingen in de stad zich bij het evenement aansluiten en ook zelf activiteiten voor mensen met rood haar gaan organiseren. De organisatie wil in overleg met de leiding van de stadscamping een camping voor roodharigen in het leven roepen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.