Volledig scherm
In het EMMA-pand aan de Bijsterveldenlaan zijn diverse eerstelijns zorgorganisaties en maatschappelijke partijen gevestigd. Ook Tandartspraktijk Tilburg opende er onlangs de deuren. © Hein Eikenaar/BD

Reeshof & Co: bewoners, bedrijven en verenigingen in de Reeshof verbinden

TILBURG - Ondernemers, verenigingen en organisaties in de Reeshof moeten beter met elkaar in contact worden gebracht. Dat vergroot de sociale samenhang en de leefbaarheid in Tilburgs grootste 'wijk'. Met dat doel is maandagavond Reeshof & Co van start gegaan.

Dit gebeurde met een bijeenkomst in 'thuislocatie' EMMA (Even Meer Menselijke Aandacht), het nieuwe gezondheids, beweging en maatschappelijk centrum aan de Bijsterveldenlaan waarin ook Tandartspraktijk Tilburg is gevestigd. Wethouder Hans Kokke gaf de aftrap.

Schilderclub

,,Matches maken", noemt Martien Smit de projectleider van Reeshof & Co het. ,,Een schilderclub van oudere heren zocht een ruimte, maar ze konden niet terecht bij de Heyhoef. We hebben een school benaderd. Ze konden er meteen komen." Maar, zegt hij, denk ook aan de accountant die gratis een vereniging wil helpen bij het op orde brengen van de financiën.

Onlangs hebben bijna 1900 ondernemers en 350 verenigingen in de wijk een vragenlijst ontvangen. Reeshof & Co, dat naast de projectleider bestaat uit een klankbordgroep met bewoners, gaat met de antwoorden aan de slag om te kijken of ze partijen bij elkaar kan brengen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. Die weigert al drie dagen met zijn sleutel - en die van zijn buren - goed open te gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.