Librije is het Beste Restaurant van Nederland.
Volledig scherm
Librije is het Beste Restaurant van Nederland. © Restaurant Awards

Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

In de zesde editie van de Restaurant Awards hebben 500 gerenommeerde chefs gestemd op de beste restaurants in Nederland in 12 categoriën. Opvallend zijn 2 restaurants in Brabant: Alma in Oisterwijk is pas sinds november vorig jaar open en nu al de Beste Nieuwkomer. Zarzo in Eindhoven is zowel het Beste Wijn- als het Beste Prijs/Kwaliteit restaurant. De Librije mag zich voor de zesde keer het Beste Restaurant van Nederland noemen.

Hieronder een overzicht van de Brabantse restaurants:

Voor het Beste Restaurant waren ook Zarzo in Eindhoven en De Treeswijkhoeve in Waalre genomineerd. 

Mai Wah in Eindhoven wint de award voor Beste Aziatisch restaurant

Restaurant Pollevie in Den Bosch was genomineerd in de categorie Beste Groenterestaurant, maar moest de eer laten aan Bolenius in Amsterdam. 

Hofstede de Blaak in Tilburg werd wel genomineerd als Beste Vleesrestaurant, maar The Roast Room in Amsterdam heeft in deze categorie gewonnen. 

De Eindhovense restaurants Kazerne en La Dolce Vita konden niet winnen van Toscanini in Amsterdam als Beste Italiaans restaurant

Zarzo is het Beste Wijnrestaurant, maar ook De Treeswijkhoeve was hiervoor genomineerd. 

Doyy in Eindhoven moest het al eerder genoemde Alma voor laten gaan als beste nieuwkomer, maar had wel een nominatie. De 23-jarige Cas Pikaar van restaurant Doyy won eerder wel de Young Chef Award van Michelin.

In de categoriën Beste Visrestaurant, Beste Biologische Restaurant, Beste Fromager en Meest Romantische Restaurant van Nederland, waren geen Brabantse genomineerden en winnaars. 

De Restaurant Awards zijn zeker niet de enige culinaire prijzen. Bekend zijn ook de Lekker 500Bib Gourmand (beste restaurants met een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro), Michelingids (gids voor restaurants met minimaal 1 ster van de bandenfabrikant Michelin), gastronomiegids GaultMillau.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.