Volledig scherm
Riel kan zich weer opmaken voor een carnavalsfeest. Afgelopen jaar kwam Johnny Purple tijdes carnaval zijn nieuwste single ‘Is ’t Al-Aaf’ presenteren. © Beeld Werkt

Riels carnaval gered: er komt tóch een optocht

RIEL - Het tij voor carnaval vierend Riel is gekeerd. RCS de Kaaien en (gezelligheids)vereniging Kaai Kapot hebben de handen ineen geslagen zodat er komend jaar toch een optocht komt.

Daarnaast zorgt de bundeling van krachten ervoor dat ook het tonproaten doorgaat, evenals het kindercarnaval. 

Begin oktober luidde RCS de Kaaien de noodklok. Door gebrek aan hulp leek de organisatie voor carnaval in het Kaaiengat (Riel) in 2020 niet rond te komen. Daarop sprong vereniging Kaai Kapot bij. 

,,De belangrijkste pijlers van carnaval in Kaaiengat worden met de hulp van de leden van Kaai Kapot voortgezet voor aankomend jaar", zegt voorzitter van RCS de Kaaien John Vromans.

Carnavalscantus

Naast de optocht, het tonproaten en kindercarnaval zijn er andere activiteiten. Zo wordt op 14 december een feestavond gehouden in het thema van carnaval: Hetzelfde van d’n Elfde. Daar wordt tevens het nieuwe dorpslied gekozen. Evenals vorig jaar komt er een carnavalscantus, een week voor carnaval.

Een Raad van Elf is er nog niet. Riel kende een damesraad, maar die is er na vier jaar mee gestopt. ,,Helaas”, aldus Vromans. ,,Maar richting 2021 willen we weer  een Raad van Elf compleet te krijgen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.