Column Frank van Pamelen
Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

‘Rijden mag, en ik zag meteen filevorming op de Ringbaan-Noord’

Rijden mag. Dit weekend. In de auto bijvoorbeeld. In je eentje. Het is mooi weer. Je kunt er even op uit. Je moet alleen niet willen uitstappen. Voor je het weet, hou je halt naast een ander. En zit je in iemands anderhalve meter. Of iemand anders in die van jou. En dat moeten we niet hebben. Voorlopig.

Gelukkig heeft Tilburg steeds meer moois om doorheen te rijden. Vorige week haalde ik wat bijzondere biertjes op bij café De Troubadour. Of, zoals die tent tijdelijk heette: de Drive-Throughbadour. Online besteld, tikkie betaald, afhalen aan een geïmproviseerd loket. Creatief ondernemerschap, heet dat. Nood en deugd, toch nog wat omzet, support your locals, iedereen blij. Gisteren opende Intermezzo haar Drive-Through-IJssalon. Geniaal idee. Ik ben er even langs gereden, want rijden mag, en ik zag meteen filevorming op Ringbaan-Noord. De lente barst los en voorjaarsvrolijkheid, daar hoort bij gelikt te worden. Creatief ondernemerschap, iets van omzet, support your locals, iedereen blij.

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.