Volledig scherm
Eerstejaars ROC-studenten van de school voor proces- en milieukunde maken limonade op de basismanier. © Ben Ackermans/BD

ROC-studenten maken limonadefabriekje voor basisschooljeugd

TILBURG - Tilburgse ROC-studenten bouwen en installeren een mini-limonadefabriek in het Ontdekstation in de Spoorzone. Over enkele weken moet die er staan.

,,Limonade en procestechniek gaan samen. Een mooie manier om de jeugd kennis te laten maken met het vak", aldus Koen Riemers (20), tweedejaars student aan de ROC-school voor Proces- en Milieukunde. Hij en zijn collega Bas Niemantsverdriet presenteerden dinsdagmiddag het limonadefabriekje aan onder anderen bestuursleden van Rotaryclub Tilburg Triborch. 

De rotary is de geldschieter. De serviceclub had 6.000 euro tot zijn beschikking voor een project om werken met en in de techniek  te promoten. ,,We schreven onder de technische scholen een prijsvraag uit: maak een educatieve installatie die in dat kader past. Het ROC Tilburg won die", aldus rotarybestuurslid Geert Naaykens. Hij overhandigde dinsdag een cheque. 

In het Ontdekstation staan straks twee grote kasten die alles bevatten wat nodig is om kinderen zelf limonade te laten maken. In het ene geval gebeurt dat door het handmatig mengen van de ingrediënten, in het andere via een volautomatisch computergestuurd proces. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.