Volledig scherm
Het tentje van Reisner langs de A58. ,,Er wordt veel naar mij getoeterd." © Toby de Kort / De Kort Media

Roel zit dakloos in een tentje naast A58: 'Dat ik dit op mijn leeftijd nog moet meemaken'

TILBURG - Roel Reisner kwam eind augustus op straat te staan. Sindsdien bivakkeert hij op een opvallende plek: in een kampeertentje op luttele meters afstand van de A58 ter hoogte van de Euroscoop in Tilburg. ,,Ik slaap hier prima. Na een tijdje hoor je de auto's niet meer", aldus de Tilburger.

Reisner had een woning aan de Dolomietenlaan maar raakte die kwijt vanwege een huurschuld. ,,Hoe dat zover is gekomen kan ik ook niet verklaren want ik heb een bewindvoerder die mijn huur had moeten betalen", vertelt de 46-jarige Reisner, terwijl hij gehurkt in zijn tentje zit met een blikje bier in de hand. ,,Dat ik dit op deze leeftijd nog moet meemaken. Het is triest."

Waarom hij juist op enkele meters afstand van de snelweg zijn tentje heeft opgezet? ,,Het is lekker dichtbij de wijk waar ik woonde. En ik zit in een scootmobiel. Ik moet af en toe de batterij ergens op kunnen laden", aldus Leisner, die slecht ter been is en last zegt te hebben van zwakke longen.

Hondje

De Tilburger had ook een hond bij zich, maar die heeft hij een paar dagen geleden naar het asiel gebracht. ,,Het is jammer maar die hond werd hier helemaal gek. Die was het niet gewend om in een tentje te leven." Nu heeft Reisner gezelschap van een jongere kompaan die eveneens dakloos is. ,,Maar het is maar tijdelijk. Ik heb vanmiddag een afspraak bij Traverse. Hopelijk kunnen we daar terecht."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.