Volgens het college moet iedere inwoner van Tilburg straks op kleine loopafstand kunnen beschikken over een deelauto, zoals deze in de Wilgenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het college moet iedere inwoner van Tilburg straks op kleine loopafstand kunnen beschikken over een deelauto, zoals deze in de Wilgenstraat. © Erik van Hest / BD

Roep om transferium om auto uit Tilburgse binnenstad te weren krijgt geen gehoor bij college

TILBURG - Om te voorkomen dat de Tilburgse binnenstad de komende jaren vastloopt, moet het college zo snel mogelijk met werkgevers in gesprek over de aanleg van transferia aan de randen van de stad. Daarvoor pleiten LST, Lokaal Tilburg, PvdA en SP. Volgens het college heeft dat nu nog weinig zin.

  1. ‘Hoppa!’ jubelt Hans van D. omdat hij naar een kliniek mag: ‘Als dakloze heb je niks te vertellen’
    PREMIUM

    ‘Hoppa!’ jubelt Hans van D. omdat hij naar een kliniek mag: ‘Als dakloze heb je niks te vertellen’

    BREDA/TILBURG - ,,Hoppa!” jubelt Hans van D. (39) als hij door twee agenten wordt afgevoerd in de rechtbank in Breda. De Tilburger mag zich morgen melden bij een forensische kliniek in Eindhoven en dat klinkt als muziek in de oren van Van D. ,,Als ik op straat sta te bedelen, pakt de politie me hardhandig op, gooit me in zo'n celletje en als ik dan weer vrij kom, dan begint het weer van vooraf aan. Je hebt niks te vertellen als dakloze.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.