Volledig scherm
Lamme Frans © gratis

Rolstoelers en carnaval: Dit is de dinsdag van de Tilburgse kermis

TILBURG - Het is weer kermis-carnaval! Althans, vanavond neemt de Tilburgse kermis vast een voorproefje op het carnaval in februari. Een heerlijk avondje doorzakken!

Kermis open: 12.00 - 01.00 uur

12.30 uur - Gehandicaptenmiddag

Op de Tilburgse kermis is als vanouds een kermismiddag gereserveerd voor gehandicapten. Vandaag kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking (tot en met 23 jaar) aan de dag meedoen. Opgeven kan bij Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten Gewest Tilburg via de site swrggt.nl. Tussen 12.30 en 13.00 uur kunnen deelnemers iets drinken bij een horecagelegenheid rond de kermis en tussen 13.00 en 16.00 uur op eigen tempo de kermisattracties bezoeken.

14.00 uur - Jaozeetie

De NS16 aan het NS-Plein opent vanaf vandaag tot en met zondag tussen  14.00 en 19.00 uur de deuren voor een rariteitenkabinet. Met Tilburgse twist welteverstaan. Dwaal tussen kraampjes en ontdek ruim veertig Tilburgse verhalen en voorwerpen die te maken hebben met de kermisgeschiedenis van de stad. 

17.30 uur - Instameet

Dat de kermis fotogeniek is, dat moge duidelijk zijn. Kijk maar eens op de #tilburgsekermis op Instagram. Om de fotootjes daar naar een hoger niveau te tillen, organiseert de gemeente een bijeenkomst voor echte Instagrammers. Zij maken de mooiste foto's en delen die op #InstameetTK.

Middag en avond - High tea en -dinner in het reuzenrad

Dat er dit jaar een reuzenrad staat, is een opluchting voor velen. De attractie is al de hele week populair. Vandaag waarschijnlijk nog een beetje meer, omdat je er luxe thee kunt drinken, of zelfs kunt dineren. 

19.00 uur - Kermis-carnaval

In het hele centrum vind je dweilbandjes en samba-orkesten die je alleen 's zomers hoort. Ze beginnen bij het Tiroler Dorp, waarvandaag het carnavalsfeest over de kermis verspreidt. Op het Piusplein presenteert Lamme Frans vervolgens een avond vol bier en artiesten. Nieuw dit jaar is de Q-Music The Party: FOUT!, bij Desperados in de Spoorzone. Dresscode: zo fout mogelijk. De dweilbandjes sluiten tussen 22.00 en 22.30 uur af in het Tiroler Dorp, op de andere buitenpodia gaat het feest tot 01.00 uur door. 

Livestream Kermis FM

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.