Rosalie Adriaans (75) en haar zoon Ronald (53) genieten op de dubbelfiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Rosalie Adriaans (75) en haar zoon Ronald (53) genieten op de dubbelfiets. © Pix4Profs / Jan Stads

Ronald, ‘kind zonder woorden’, praat wel in de dromen van zijn moeder

HAAREN - Ronald is al 53 jaar het ‘zorgenkind’ van Rosalie Adriaans. Moeder vond het tijd om de liefde en bewondering voor haar zwakzinnige zoon op papier te zetten. ‘Je hebt geweldig veel moed, vertrouwen, om te vechten voor jezelf.’

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Voorpublicatie jubileumboek: Willem II's Europese ticket ging in 1955 via NAC naar PSV
  PREMIUM

  Voorpubli­ca­tie jubileum­boek: Willem II's Europese ticket ging in 1955 via NAC naar PSV

  Willem II werd in 1955 landskampioen en in dat jaar beleefde de Europa Cup zijn geboorte. Groot was de verontwaardiging in Tilburg toen niet Willem II, maar Holland Sport werd uitverkoren voor deelname. Uiteindelijk mochten de Tricolores tóch Europa in, maar gingen ze niet... Waarom is te lezen in deze voorpublicatie uit het jubileumboek ‘Willem II, een beeld van een club’, geschreven door Matty Verkamman, Henk Mees en Frans van den Nieuwenhof.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.