Voorzitter Ton Rombouts rijkte de Jacques de Leeuwprijs 2021 uit aan Roos Pierson en Eveline Vervliet
Volledig scherm
Voorzitter Ton Rombouts rijkte de Jacques de Leeuwprijs 2021 uit aan Roos Pierson en Eveline Vervliet © Maartje Megens

Roos Pierson en Eveline Vervliet winnen Jacques de Leeuwprijs

TILBURG - Documentaire fotograaf Roos Pierson en de veelzijdige componist en performer Eveline Vervliet zijn dit jaar de winnaars van de Jacques de Leeuw Prijs.  Ze kregen die dinsdagavond uitgereikt in de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg. Beide studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) ontvangen een geldbedrag van 10.000 euro om te investeren in hun verdere studie of carrière. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.