Van Burger King-bekers tot lege blikken bier: vrijwilligers vissen enkele keren per jaar afval uit de Piushaven, maar met de toename van bezoekers aan de haven, neemt ook de berg afval toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Burger King-bekers tot lege blikken bier: vrijwilligers vissen enkele keren per jaar afval uit de Piushaven, maar met de toename van bezoekers aan de haven, neemt ook de berg afval toe. © Jan van Eijndhoven

Rotzooi op de kade, dealen en gelal in de nacht: overlastgroepjes Piushaven ‘verzieken het voor de rest’

TILBURG - Er wordt gedeald op de steigers, geluidsoverlast tot diep in de nacht, bergen slingerend afval, bedreigingen en vandalisme. Ondernemers en organisaties rond de Piushaven zijn het beu en willen dat de gemeente structureel ingrijpt. Kleine groepjes jongeren ‘verzieken het voor de rest’. ,,Dit is een noodkreet, het is echt vijf voor twaalf.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.