Volledig scherm
Lange rijen voor NS-bussen op station Breda. © Martin Ommering

Roze Maandag-bezoekers lange tijd gedupeerd door treinstoring Breda-Tilburg

updateTILBURG - Tussen Breda en Tilburg reden maandag geen treinen door een aanrijding met een persoon bij station Gilze-Rijen. De storing duurde tot 17.35 uur. Vanaf dat moment reden de treinen weer.  

Snelbussen reden direct tussen Breda en Tilburg. Er werden ook stopbussen ingezet, die Gilze-Rijen, Tilburg Reeshof en Universiteit aandoen.

Treinreizigers die vanuit Breda richting Tilburg willen reizen voor bijvoorbeeld Roze Maandag, moesten er volgens de NS rekening mee houden dat er ongeveer tot 17.45 uur geen treinen rijden. Dat was een prognose, en de tijd is al een keer aangepast. Aanvankelijk dacht de NS dat de treinen rond 16.30 uur weer zouden kunnen rijden, maar dat lukt niet. Rond 17.35 uur reden de treinen weer normaal. 

De treinstoring is vooral een sof voor veel mensen die op weg waren naar Roze Maandag in Tilburg. Zij stranden in Breda, waar lange rijen zijn ontstaan voor taxi's en bussen. Veel mensen klagen dat er zo weinig vervoer beschikbaar is, en vragen de NS om meer bussen in te zetten. Voor reizigers is gratis water beschikbaar. 

Volledig scherm
De groep van tien gedupeerde reizigers uit Roosendaal en Sint Willebrord. © Steven van Beek
Volledig scherm
Lange rijen voor station Breda. © Steven van Beek

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.