Volledig scherm
De rugbyvereniging langs de Bredaseweg. © Google Maps

Rugbyers en voorbijganger zomaar geslagen en geschopt in Tilburg: drie jongemannen opgepakt

TILBURG - Drie jongemannen hebben maandagavond meerdere mensen mishandeld op de Bredaseweg in Tilburg. Dat gebeurde zonder enige aanleiding, blijkt uit de informatie van de politie. De drie, van 16, 18 en 21 jaar, zijn opgepakt. 

De plotselinge mishandeling begon ter hoogte van de rugbyclub, waar vier spelers werden lastiggevallen. Ze waren getrapt en geschopt en ook hun fietsen kregen schoppen. 

Ze deden hun verhaal aan een 35-jarige voorbijganger, die de politie belde. Eenmaal doorgefietst zag hij een groep van drie jongemannen staan. Omdat hij het vermoeden had dat zij de daders waren, sprak hij ze aan. De man vertelde hen ook dat hij de politie had gebeld. 

Vooral dat laatste werd hem niet in dank afgenomen. Hij kreeg een paar flinke vuistslagen in zijn gezicht. Daarna viel hij op de grond, waarna hij nog een paar schoppen kreeg. Een tweede voorbijganger die wilde helpen kreeg ook een paar klappen. 

De drie jongemannen, twee uit Tilburg en één uit Veldhoven, zijn vastgezet. De politie doet onderzoek naar ze. 

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.