Volledig scherm
De rugbyvereniging langs de Bredaseweg. © Google Maps

Rugbyers en voorbijganger zomaar geslagen en geschopt in Tilburg: drie jongemannen opgepakt

TILBURG - Drie jongemannen hebben maandagavond meerdere mensen mishandeld op de Bredaseweg in Tilburg. Dat gebeurde zonder enige aanleiding, blijkt uit de informatie van de politie. De drie, van 16, 18 en 21 jaar, zijn opgepakt. 

De plotselinge mishandeling begon ter hoogte van de rugbyclub, waar vier spelers werden lastiggevallen. Ze waren getrapt en geschopt en ook hun fietsen kregen schoppen. 

Ze deden hun verhaal aan een 35-jarige voorbijganger, die de politie belde. Eenmaal doorgefietst zag hij een groep van drie jongemannen staan. Omdat hij het vermoeden had dat zij de daders waren, sprak hij ze aan. De man vertelde hen ook dat hij de politie had gebeld. 

Vooral dat laatste werd hem niet in dank afgenomen. Hij kreeg een paar flinke vuistslagen in zijn gezicht. Daarna viel hij op de grond, waarna hij nog een paar schoppen kreeg. Een tweede voorbijganger die wilde helpen kreeg ook een paar klappen. 

De drie jongemannen, twee uit Tilburg en één uit Veldhoven, zijn vastgezet. De politie doet onderzoek naar ze. 

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.