De rugbyvereniging langs de Bredaseweg.
Volledig scherm
De rugbyvereniging langs de Bredaseweg. © Google Maps

Rugbyers en voorbijganger zomaar geslagen en geschopt in Tilburg: drie jongemannen opgepakt

TILBURG - Drie jongemannen hebben maandagavond meerdere mensen mishandeld op de Bredaseweg in Tilburg. Dat gebeurde zonder enige aanleiding, blijkt uit de informatie van de politie. De drie, van 16, 18 en 21 jaar, zijn opgepakt. 

De plotselinge mishandeling begon ter hoogte van de rugbyclub, waar vier spelers werden lastiggevallen. Ze waren getrapt en geschopt en ook hun fietsen kregen schoppen. 

Ze deden hun verhaal aan een 35-jarige voorbijganger, die de politie belde. Eenmaal doorgefietst zag hij een groep van drie jongemannen staan. Omdat hij het vermoeden had dat zij de daders waren, sprak hij ze aan. De man vertelde hen ook dat hij de politie had gebeld. 

Vooral dat laatste werd hem niet in dank afgenomen. Hij kreeg een paar flinke vuistslagen in zijn gezicht. Daarna viel hij op de grond, waarna hij nog een paar schoppen kreeg. Een tweede voorbijganger die wilde helpen kreeg ook een paar klappen. 

De drie jongemannen, twee uit Tilburg en één uit Veldhoven, zijn vastgezet. De politie doet onderzoek naar ze. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.