Volledig scherm
Station Tilburg © Toby de Kort

Ruzie tussen twee mannen op station Tilburg loopt uit op steekpartij, dader later opgepakt

updateTILBURG - Bij het station in Tilburg heeft maandagmiddag een ruzie plaatsgevonden tussen twee mannen. Een van hen werd daarbij gestoken en raakte lichtgewond. Dat meldt de politie. De dader én het slachtoffer zijn na het incident gevlucht. Maandagavond rond 20.30 uur is de dader opgepakt. 

De steekpartij vond plaats aan de achterkant van het station, op het burgemeester Stekelenburgplein. De twee mannen zijn bekenden van elkaar. Ze kregen ruzie, waarbij de één de ander in zijn arm en zij stak. De dader ging er daarna snel vandoor met het mes. 

Het slachtoffer gaf te kennen geen aangifte te willen doen, en ging er snel vandoor nadat hij was behandeld in een ambulance. Hij heeft slechts oppervlakkige verwondingen. 

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk is de verdachte een bekende van de politie. Agenten onderzoeken de zaak en spreken daarvoor onder meer met getuigen. 

Aanhouding

De verdachte kon maandagavond rond 20.30 uur worden aangehouden aan de Pijlijserstraat in Tilburg. Hij voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex gebracht en in de cel gezet. 

Volledig scherm
Station Tilburg © Toby de Kort
  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.