Volledig scherm
PREMIUM
Honderden Goirlenaren vierden zondag het 100-jarige bestaan van IJclub 't Bankven mee in een feesttent aan het ven. De fanfare speelt 'Lang zal je leven'. © Andrea van Dael

Schaatsen of niet: IJsclub 't Bankven al 100 jaar gedragen door Goirlenaren

GOIRLE - IJsclub 't Bankven vierde zondag onder grote Goirlese belangstelling het honderdjarig bestaan: dat was meteen ook het hoogtepunt in de geschiedenis.

De kleinzoon van ijsclub-oprichter Van Puijenbroek is verrast. De voorzitter van de ‘Goirlesche IJsclub ‘t Bankven’ benoemt hem deze zondagmiddag tot erelid. Buiten de feesttent vertelt Eduard van Puijenbroek (75): ,,Ik ben trots dat mijn opa’s club al honderd jaar bestaat. Ik moet wel bekennen dat ik zelf een hopeloos slechte schaatser ben. In de jaren vijftig schoten mijn Friese doorlopers van mijn voeten. De ijshockey-schaatsen en rondrijders vond ik ook niets. De komst van noren bracht verbetering.”

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.