Volledig scherm
De schaatstalenten van RTC Zuid hebben de Ireen Wüst IJsbaan nu officieel als thuisbasis. © Hein Eikenaar/BD

Schaatstalent heeft Ireen Wüst IJsbaan voortaan als ‘thuisbasis’

TILBURG - De  KNSB heeft de Ireen Wüst IJsbaan gekozen als dé plek om regionaal schaatstalent op te leiden. Dit werd dinsdagmorgen bekendgemaakt, in de week dat de ijsbaan haar 10-jarig jubileum viert.

Het betekent dat het Regionaal Talenten Centrum (RTC) Zuid haar activiteiten op de ijsbanen van Tilburg uitvoert. Hier gaan de jonge toptalenten voor zowel langebaan als shorttrack trainen. Onder hen is het Tilburgse talent Maud Lugters, Nederlands en Europees kampioen bij de junioren. Ze begon haar schaatscarrière bij IJsclub Tilburg. Zij maakt op korte termijn naar verwachting de overstap naar het nationale top bij de senioren.

De schaatsster nam na afloop van de training een foto in ontvangst van het team van jonge talenten, dat dinsdag ook een training afwerkte op de de ijsbaan. De foto krijgt een plek in de hal.

IJshockey

Overigens is in Tilburg ook het Nationaal Training Centrum voor talentvolle ijshockeyers gevestigd, in het nabijgelegen IJssportcentrum. Tevens houdt IJshockey Nederland kantoor in Tilburg. 

Deze week zijn er ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Ireen Wüst IJsbaan allerlei activiteiten.

Volledig scherm
In de Ireen Wüst IJsbaan hangen grote foto's van de naamgeefster. © Hein Eikenaar/BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.