Volledig scherm
#love tilburg © Madelon de Graauw

Schilderij van het Jaar. Tien finalisten, drie kanshebbers uit Tilburg

TILBURG/DEN HAAG - Van de tien finalisten van de landelijke wedstrijd Schilderij van het Jaar komen er drie uit de gemeente Tilburg. Het werk van de finalisten is van 18 januari tot en met 16 februari te zien bij Kunstzaal van Heijningen op het Noordeinde in Den Haag. Op de laatste dag van de tentoonstelling maakt een jury de winnaar bekend. Het is de achtste editie van de wedstrijd waarvoor zowel amateurs als professionals schilderijen kunnen aanmelden.

Frank van der Loo uit Udenhout is geselecteerd met ‘Model in de spotlights’, een schilderij met een vrouwelijk naakt en een fragment van een mannelijk naakt. 

Volledig scherm
‘Model in de spotlights’ © Frank van der Loo

Louis van der Linden uit Tilburg is genomineerd met ‘Langs Zee’, olieverf op linnen, een tafereel van een benzinestation aan de industriële Portugese kust, vlak bij Porto. 

Volledig scherm
‘Langs zee', het werk van Louis van der Linden © Louis van der Linden

Madelon de Graauw is genomineerd met ‘#Love Tilburg Station to Station’. Acryl op doek met een indruk van het NS-station in Tilburg. De Graauw maakte met ‘#Love Tilburg’ een reeks schilderijen over Tilburg. 

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.