#love tilburg
Volledig scherm
#love tilburg © Madelon de Graauw

Schilderij van het Jaar. Tien finalisten, drie kanshebbers uit Tilburg

TILBURG/DEN HAAG - Van de tien finalisten van de landelijke wedstrijd Schilderij van het Jaar komen er drie uit de gemeente Tilburg. Het werk van de finalisten is van 18 januari tot en met 16 februari te zien bij Kunstzaal van Heijningen op het Noordeinde in Den Haag. Op de laatste dag van de tentoonstelling maakt een jury de winnaar bekend. Het is de achtste editie van de wedstrijd waarvoor zowel amateurs als professionals schilderijen kunnen aanmelden.

Frank van der Loo uit Udenhout is geselecteerd met ‘Model in de spotlights’, een schilderij met een vrouwelijk naakt en een fragment van een mannelijk naakt. 

‘Model in de spotlights’
Volledig scherm
‘Model in de spotlights’ © Frank van der Loo

Louis van der Linden uit Tilburg is genomineerd met ‘Langs Zee’, olieverf op linnen, een tafereel van een benzinestation aan de industriële Portugese kust, vlak bij Porto. 

‘Langs zee', het werk van Louis van der Linden
Volledig scherm
‘Langs zee', het werk van Louis van der Linden © Louis van der Linden

Madelon de Graauw is genomineerd met ‘#Love Tilburg Station to Station’. Acryl op doek met een indruk van het NS-station in Tilburg. De Graauw maakte met ‘#Love Tilburg’ een reeks schilderijen over Tilburg. 

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.