Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jordan Strauss/Invision/AP

Schoolboy Q vervangt voor wapenbezit opgepakte Kodak Black op festival WOO HAH! in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Hiphopfestival WOO HAH! in Hilvarenbeek heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in het programma. Zo blaast Kodak Black zijn optreden af. De Amerikaanse rapper werd vorige maand tweemaal opgepakt voor verboden wapenbezit en cancelt al zijn shows in Europa.

Hij wordt vervangen door een andere Amerikaan: Schoolboy Q. Dat meldt het festival, dat voorheen werd gehouden op de Spoorzone in Tilburg. WOO HAH! kondigt ook aan dat de Britt Skepta, die eerder moest afzeggen, toch komt. Daarnaast is M Huncho toegevoegd aan de line-up. 

Kodak Black

De onzekerheid over het optreden van Black hing al even in de lucht, nadat hij op Rolling Loud in Miami werd aangehouden. Zijn show ging toen niet door. De in Florida geboren Kodak Black werd enkele dagen daarvoor ook al opgepakt voor wapen- en drugsbezit in New York, toen hij de grens tussen de Verenigde Staten en Canada probeerde over te steken.

Eind mei gaf het Brabantse festival aan in contact te staan met het management van de artiest.

  1. Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    TILBURG - Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De 16-jarige jongen kon uiteindelijk door de brandweer van het dak worden gered, maar zijn moeder kreeg onmiddellijk flashbacks naar een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik zo jong was als mijn zoon. In paniek stopte ik niet met schreeuwen tot hij het zou horen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.